Landelijke woonkamer?

Inspiratie voor uw woonkamer!

Een landelijke woonkamer is inmiddels al lang niet meer alleen te vinden in de huizen van boerderijen. De kenmerkende witte kleuren, houten meubelen, kleedjes, kussens, stenen potjes, kaarshouders en houten vloeren zijn in veel meer huizen terug te zien.

De sfeer van de landelijke stijl
Tegenwoordig worden veel woonkamers en soms hele inrichtingen landelijk gemaakt. Maar wat is precies dat aantrekkelijke van een landelijke inrichting?
De sfeer van de landelijke stijl is rustig en kalm. Een huis dat op deze manier is ingericht straalt het platteland uit, en die sfeer is voelbaar. De mensen hebben het tegenwoordig veel te druk. Alles moet altijd zo snel. Het kan daarom ook niet anders dan dat er steeds meer aanhang is naar een landelijk interieur met een huiselijke, knusse en romantische sfeer.

Landelijke meubelen
De landelijke sfeer in uw woonkamer kan gecreëerd worden door gebruik van natuurlijke materialen en door lichte tinten. Een landelijk ingerichte woonkamer zal dus meestal of een houten vloer hebben, of een houten muur. Muren zijn vaak licht geverfd, in wittinten of in pasteltinten. Soms zijn ze gedoopt in aardetinten. Banken zijn dan meestal van een lichte stof of van leer. Er zullen houten salontafels te vinden zijn en verder zullen er vooral veel plattelands-accessoires zijn.

Landelijke accessoires
Te denken is dan aan een bloempot door een oude ovenschaal, rieten mandjes gevuld met houtblokken, vaasvormige lampen met grote lampenkappen, open servieskasten, kleedjes op de grond en veel plaids en kussens op de banken. Verder is de landelijke woonkamer vaak gevuld met kandelaars of kaarshouders van steen of glas. Deze accessoires spelen een grote rol bij het creëren van een landelijke stijl. Een groot schilderij van een landschap of een klassieke staande klok kan de inrichting helemaal afmaken.