Vloeibaar behang

U zal misschien de wenkbrauwen fronsen bij het horen van de term vloeibaar behang. Voor uw verbeelding op hol begint te slaan, we hebben het hier over één van de nieuwste trens op het vlak van binnenhuisdecoratie. Deze vorm van behang heeft dan ook tal van voordelen. Wij zetten een aantal van die pluspunten hieronder op een rij.

Techniek al jarenlang toegepast in Azië
Bovenstaande manier van behangen is zeker niet nieuw. In Azië gaat de techniek al meer dan vijftig jaar mee. Wie vaak in Japan of Azië komt heeft het vast al opgemerkt. Cottonmix of katoenpleister, zoals de techniek ook wel eens wordt genoemd, is in feite een mengeling van natuurlijke grondstoffen zoals katoen en wol, die voornamelijk in de textielwereld gebruikt worden. Een speciale lijm zorgt hierbij voor de natuurlijke hechting.

De voordelen van deze techniek zijn legio. De katoenpleister, in feite een pulp van wol en katoen, is geluidsisolerend en zorgt meteen ook voor een betere akoestiek. Nog een belangrijke eigenschap is het milieuvriendelijke karakter van deze muurdecoratie. En ook de lijm die wordt gebruikt is honderd procent natuurlijk. Niet onbelangrijk in tijden van een groeiend ecologisch bewustzijn. Maar daar houdt het niet op. U bent meteen verzekerd dat er geen chemische stoffen gebruikt worden bij deze techniek. Hierdoor zal u ook geen last hebben van geurhinder. Met andere woorden, de ideale manier om de kinderkamer te decoreren.

Vloeibaar behang is een volwaardig alternatief voor de ouderwetse methodes.

Volwaardig alternatief
Als u eens iets anders wil proberen dan behangen of schilderen op de klassieke manier, dan is vloeibaar behang dit misschien wel een aanrader. De katoenmix laat u toe op een snelle en efficiënte manier uw woonkamer in te kleden. De techniek heeft zich de laatste jaren verfijnd, zodat u uit een resem kleuren en effecten kan kiezen. Katoenmix is anno 2013 een volwaardig alternatief voor ouderwets behangen of schilderen.